Израел стои и зад експлозията в химически завод в покрайнините на

...
Израел стои и зад експлозията в химически завод в покрайнините на
Коментари Харесай

Израел е атакувал газопровод в Иран

Израел стои и зад детонацията в химически завод в покрайнините на Техеран на 15 февруари, заяви The New York Times (NYT). Местните управляващи обявиха, че там е станала повреда
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1558
Възможно е Израел скрито да е атакувал два газопровода в Иран тази седмица, заяви The New York Times, като се базира на двама западни чиновници и боен пълководец, непосредствен до иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР).

През нощта на 14 февруари, както оповестява осведомителна организация Mehr, е имало детонация, последвана от пожар на основната линия на газопровода в град Боружен в югозападен Иран. Подаването на газ в тази част на газопровода е било прекратено. Иранският министър на петрола Джавад Уджи назова случилото се саботаж; съгласно него задачата на нападението е била да се навреди на енергийната инфраструктура на страната. " Планът на врага е бил да прекъсне изцяло доставките на газ през зимата за няколко огромни града и провинции ", сподели той, само че не упрекна директно никого, написа news.bg.

Според събеседниците на NYT зад нападението стои Израел. Освен това Западът счита, че израелските военни са виновни за детонацията в химически цех в покрайнините на Техеран на 15 февруари. Ирански публични лица обявиха, че тя е била породена от случай.

Кабинетът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху не разяснява изказванията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР